Hardhout onderhouden met impregnatiemiddel? 

Onbehandeld tropisch hardhout krijgt na verloop van tijd een zilvergrijze patina. Vindt u dat mooi? Nee, toch? Wilt u graag de originele kleur bewaren? Behandel één tot twee keer per jaar het hardhout met een impregnatiemiddel voor hout. Voor de meeste tropische houtsoorten zijn er oliën afgestemd op de specifieke eigenschappen en kleur van de soort. Benieuwd hoe u uw hardhout kunt impregneren en met welke middel? GRIPWOOD biedt de oplossing.

 

Hardhout onderhouden om aantasting te voorkomen

Hardhout is voor veel mensen nog steeds de favoriete houtsoort voor meubelen en andere producten. Hardhout wordt veelal gebruikt voor steigers, terrassen, vlonders en galerijen. Maar helaas heeft moet ook hardhout goed onderhouden worden om aantasting te voorkomen. Gelukkig heeft hardhout al een goede oliebasis. Daardoor is hardhout onderhouden met impregnatiemiddel geen ingewikkelde klus. Zeker niet met het gebruik van het impregneermiddel van GRIPWOOD.

 

Hout impregneren met GRIPWOOD Care?

Het impregneermiddel van GRIPWOOD wordt gekenmerkt door uitstekende waterafstotendheid, waterbestendigheid en zal vanwege de nano coating technologie de wateropname van hout significant verminderen. Met GRIPWOOD zorgt u voor een duurzame bescherming van hout en daarmee wordt de levensduur van uw hout aanzienlijk verlengd. GRIPWOOD beschermt u tegen vocht en daarmee tegelijkertijd de vervuiling door schimmels, algen en mos. Uw hout blijft langer maar liefst 2 jaar schoon, heeft beduidend minder onderhoud nodig en ziet er uit als nieuw!

 

Impregneren met GRIPWOOD

U kunt het beste de GRIPWOOD Cleaner en GRIPWOOD Care gebruiken voor het ontgrijzen van uw hout.

  • GRIPWOOD Cleaner is een houtontgrijzer en reinigingsproduct met niet oplosbare toevoegingen door water en/of olie. Dit geeft langdurige bescherming tegen groene aanslag op hout en de ontwikkeling van bacteriën en schimmels.
  • GRIPWOOD Care is een water- en olieafstotend impregnatiemiddel voor hout op basis van nanotechnologie. Het bevat extra anti-algen-, anti-schimmel-, anti-bacterie- en UV-blokkerende toevoegingen die niet oplosbaar zijn in water en/of olie.

 

Laat uw hardhout langer meegaan

Goed onderhoud van uw hardhout met de producten van GRIPWOOD zorgt er voor dat het hout weersbestendig wordt, niet meer glad is en dat het hout langer mee gaat. Het gebruik is bovendien heel eenvoudig. Hieronder de eenvoudige stappen

Stap 1: Veeg het oppervlak goed schoon en verwijder alle groene aanslag.

Stap 2: Sproei er water op met een plantenspuit.

Stap 3: Breng de GRIPWOOD Cleaner aan met behulp van een lagedrukpomp of een plantenspuit.

Nu even flink schrobben tot de Cleaner bruist. Gebruik daarvoor de speciale GRIPWOOD Bezem of de GRIPWOOD reinigingsborstel.

Laat de Cleaner 15 minuten inwerken.

Maak dan het oppervlak weer nat, opnieuw schrobben, en weer 15 minuten drogen.

Stap 4: Spuit het oppervlak goed af met een tuinslang en schoon water. Een hogedrukspuit mag alleen als de druk lager is dan 60 bar met voldoende afstand, anders beschadigt u de houtvezels.

Stap 5: Behandel nu met CARE en dan ben je 2 jaar vrij van groene aanslag. U hoeft 2 jaar lang niets meer te doen.

Stap 6: Breng de eerste laag GRIPWOOD Care aan op droog en schoon hout of kunststof. Gebruik daarvoor een plantenspuit, een lagedrukpomp of een brede kwast.

Stap 7: Laat de GRIPWOOD Care 20 minuten drogen.

Stap 8: Breng dan laag 2 haaks op de eerste laag aan.

Stap 9: Na 2 uur drogen mag je op je vlonder of steiger lopen of op je tuinmeubel zitten.

Stap 10: Na 12 uur werkt de beschermlaag optimaal en krijgen regen en vuil geen vat meer.

Nu kunt u minstens twee jaar lang onbezorgd genieten van uw steiger, vlonder, terras en/of tuinmeubelen. Hardhout onderhouden doet u met impregnatiemiddel van GRIPWOOD! Bekijk onze producten en bestel veilig, makkelijk en snel online!