Hardhout onderhouden? 

Voor veel mensen is hardhout nog steeds de favoriete houtsoort voor meubelen en andere producten. De materiaalsoort hardhout wordt veelal gebruikt voor steigers, terrassen, vlonders en galerijen. Maar helaas moet ook hardhout onderhouden worden om aantasting te voorkomen. Gelukkig heeft hardhout al een goede oliebasis. Daardoor is het onderhoud van hardhout geen ingewikkelde klus. Zeker niet met het gebruik van GRIPWOOD.

Wat is hardhout en waarom is bescherming essentieel?

Hardhout is verzamelnaam van diverse  tropische houtsoorten met een hoge dichtheid, zoals bankirai, meranti, acacia, balau en dergelijke. Hardhout is gewend aan een klimaat met hogere vochtigheid, waardoor het hout wat extra onderhoud en bescherming nodig heeft.  Met het klimaat in Nederland kan het hout snel verkleuren of zelfs gaan rotten.

Verschillen tussen teak- en hardhout

Teakhout is wat lichter van gewicht dan vele andere hardhoutsoorten, maar dat maakt voor de behandeling van hout niet veel uit. Wat wél een belangrijk verschil is in het kader van teakhout behandelen of hardhout behandelen, is dat teakhout van nature een vettige houtsoort is, in tegenstelling tot veel andere hardhout soorten. Daarom behoeft teakhout een andere aanpak dan hardhout als het gaat om behandeling.

Hardhouten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen hebben in vergelijking met andere materialen zoals kunststof of marmer vaker onderhoud nodig. De meeste houten tuinmeubelen zijn gemaakt van hardhout of teakhout. Teak is meer geschikt voor tuinmeubelen dan bijvoorbeeld eiken. Teak heeft als groot voordeel dat er als het ware een soort olie in zit. Dit zorgt ervoor dat het hout vettig is. Deze vettige olie zorgt ervoor dat het teakhout van nature het water redelijk afstoot en ook dat als de zon erop schijnt, het niet zo snel gaat splijten of rotten. Tuinmeubelen moeten altijd zo gemaakt worden zodat het hout optimaal kan werken in de verschillende weerselementen.

Hardhout behandelen en onderhouden met het impregnatiemiddel van GRIPWOOD

U heeft tuinmeubelen van hardhout? U wilt u hardhout behandelen? Hardhouten tuinmeubelen kunt u 1 keer per jaar en bij voorkeur in het lenteseizoen behandelen. Maak gebruik van GRIPWOOD Cleaner en GRIPWOOD Care.

GRIPWOOD CLEANER is een houtontgrijzer en reinigingsproduct met oplosbare toevoegingen door water. Dit geeft langdurige bescherming tegen groene aanslag op hout en de ontwikkeling van bacteriën en schimmels.

GRIPWOOD CARE is een waterafstotend en olie-afstotend impregnatiemiddel voor hout op basis van nanotechnologie. Het bevat extra anti-algen-, anti-schimmel-, anti-bacteriële- en UV-blokkerende toevoegingen die niet oplosbaar zijn in water en/of olie. Het onderhouden van uw hardhout met GRIPWOOD zorgt er dan ook voor dat het hout weersbestendig wordt, niet meer glad is en dat het hout langer mee gaat. Het gebruik van de producten van GRIPWOOD voor het onderhouden van hardhout is bovendien heel eenvoudig. U spuit het op, borstelt het in en na tien minuten wachten spoelt u al het vuil er zo af. Hardhout onderhouden doet u met GRIPWOOD! 

Bestel direct online of lees onze tips & advies.

Hout behandelenGroene aanslag op hout verwijderen? Wacht niet langer en probeer één van de unieke schoonmaakmiddelen van GRIPWOOD!