Hout beschermen tegen vocht buiten

Gripwood Hout beschermen tegen vocht

Hout beschermen tegen vocht buiten

 

Bij gebruik van hout in de tuin denken we vaak aan houten steigers, vlonders, tuinmeubelen en houten tuinaccessoires. De meeste mensen gebruiken zowel hardhout als zachthout in de tuin. Als je tuinmeubelen in een tuincentra koopt zijn ze vaak al geïmpregneerd. Dat betekent dat het hout is beschermd tegen weersinvloeden van buitenaf zoals zon, regen en groene alg- en aanslag. Niemand wil na een jaar schimmelvorming op tuinmeubelen. Wat een veelvoorkomend probleem is bij zachthout. Voor die bescherming bestaan diverse producten zoals houtolie of impregneermiddel die meestal door tuinliefhebbers zelf kan worden aangebracht. 

 

Hoe hardhout te behandelen?

Tot de harde houtsoorten behoren onder ander de houtsoorten bangkirai, eikenhout, mahonie en teak hout. Die houtsoorten zijn vooral geschikt voor tuinmeubelen, steigers en vlonders. Vaak vergrijst hardhout na een tijdje, maar een zorgzame behandeling doet vaak wonderen. Hardhout kan behandeld worden met onder andere olie, beits of het vrij nieuwe wonder- en impregneermiddel van GRIPWOOD.

 

Hoe zachthout te behandelen?

Tot de zachte houtsoorten behoren onder andere grenen en vurenhout en die worden voor veel toepassingen gebruikt. Het is makkelijk verwerkbaar en tevens een stuk goedkoper dan hardhout. Zo gebruikt men zachthout voor onder andere blokhutten, schuttingen en tuinhuisjes. Zachthout is kwetsbaarder en zal uiteindelijk wel sneller rotter. De keuze voor de aanschaf van geïmpregneerd hout ligt daardoor voor de hand. Indien dit niet het geval is, zou een kleurloos voorbehandelingsmiddel of product van GRIPWOOD ideaal zijn.

 

Houtbescherming tegen vocht buiten

Onbehandeld hout en vooral niet geïmpregneerd zachthout dat het hele jaar buiten staat zal gaandeweg aangetast worden door groene alg en schimmel. Daarom is het van belang dat het hout in de tuin in de eerste plaats tegen vocht van buitenaf beschermd dient te worden, maar ook het vocht van binnen (condens) bij poolhouses, tuinhuizen, schuurtjes e.a houten tuinconstructies moet naar buiten getransporteerd kunnen worden. Dit betekent dat de gebruike houtbeschermingsmiddelen waterafstotend maar ook microporeus (dampdoorlatend) moeten zijn. Het zou zonde zijn als uw tuinmeubelen na één seizoen al wegrotten. Daarom heeft GRIPWOOD de oplossing.

 

De voordelen van GRIPWOOD

 • Hout behandelen en klaar zijn in 4 simpele stappen;
 • Minimaal 2 jaar klaar en vrij van groene aanslag en mossen, zodat u geen extra onderhoud heeft;
 • Groene aanslag en schimmels binnen een paar minuten weg geboend;
 • Hout impregneren met UV-werend, water- en olieafstotend hout reinigingsmiddel.

 

Uw tuinhout tegen vocht beschermen met GRIPWOOD

U wilt uw tuinhout impregneren en waterafstotend en dampdoorlatend maken. U wilt groene aanslag voorkomen en tegelijkertijd lange tijd algenvrij zijn. Daarvoor biedt GRIPWOOD de uitkomst.

 

GRIPWOOD Cleaner

De houtongrijzer van  GRIPWOOD is eenvoudig aan te brengen, in slechts een 6-tal stappen.

 1. Zorg dat het hout schoon en droog is.
 2. Breng laag 1 aan
 3. Laat het 20 minuten drogen
 4. Breng haaks daarop laag 2 aan
 5. Na 2 uur gebruiksklaar
 6. Na 12 uur water- en olie afstotend

 

Het houtimpregneermiddel van GRIPWOOD Care is tevens eenvoudig aan te brengen. De dag voor, tijdens en na de behandeling van het hout moet het droog zijn buiten.

 1. Oppervlak nat maken
 2. Cleaner aanbrengen
 3. Schrobben tot het bruist
 4. 15 minuten laten intrekken
 5. Opnieuw natmaken en 15 minuten intrekken
 6. Afspoelen met schoon water

 

En nu onbezorgd minstens 2 jaar genieten van schone houten steiger, vlonder, terras en tuinmeubelen! Heeft nu nog vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag verder.

 

Video hout beschermen tegen vocht buiten

 

Bekijk ook

Gripwood balkon
Behandeling hardhouten steiger planken – VVE Weteringstraat

..

Lees meer
Gripwood Steiger
Behandeling houten steiger jachthaven Maurik

..

Lees meer
Gripwood voorbeeld antialg groene aanslag verwijderen
VvE Lakenhof in Haarlem

..

Lees meer