Mos bestrijden tussen tegels

Elk voorjaar toont weer dezelfde aanblik: een groen terras door groene aanslag en mosvorming. Juist als de dagen donkerder en korter worden en er veel regen valt krijgt de groene aanslag kans om te groeien. En in het voorjaar is het dan weer tijd om mos te bestrijden tussen tegels en klinkers.

Dit is dan ook een veelvoorkomend probleem bij huishoudens in Nederland. Wanneer de mossen en algen actief zijn en water wordt vastgehouden, wordt het doorgaans alleen maar erger. Maar hoe kom je dan van de groene aanslag af? En hoe kan je mos bestrijden tussen de tegels? In dit artikel lees je welke middelen echt helpen en waarom deze middelen helpen.

Mos bestrijden met één van de veelgebruikte methoden

Mos en groene aanslag van terrastegels verwijderen kunt u op verschillende manieren doen. Een paar populaire en veelgebruikte methodes zijn:

 • Strooi- of keukenzout; het aanbrengen van zout over de groene aanslag zorgt dat de algen verwijderd worden en mossen afsterven.
 • Biotex;  micro-enzymen in de Biotex gaan de algen en mossen te lijf waardoor deze snel verwijderd worden. Het nadeel is dat hout ernstig glad kan worden.
 • Chloorwater; effectief, maar zeer schadelijk en agressief voor omliggende planten.
 • Hogedrukspuit; makkelijk, snel, goedkoop en niet schadelijk.
 • Schoonmaakazijn; reinigt uw terras en zorgt ervoor dat de ondergrond goed schoon is.  Schoonmaakazijn is goedkoop, niet schadelijk en tegelijkertijd wel uitermate geschikt om groene aanslag te verwijderen. Deze methode kost wel tijd.

Resultaat mosbestrijding met deze schoonmaakmiddelen en methodes

Het resultaat van mos of algen verwijderen is een schoon terras of gazon. Echter zullen er ook hardnekkige plekken in de tuin zijn die u een tussentijdse behandeling zult moeten geven. Bovengenoemde methodes zijn oplossingen voor de korte termijn en hebben herhaling nodig. Wanneer u op zoek bent naar een oplossing voor de lange termijn dan bent u op deze site aan het juiste adres.

Mos bestrijding met één van de producten van GRIPWOOD

Antimosmiddel nodig? U wilt de mos en groene aanslag verwijderen en dit kluisje niet vaak hoeven doen? GRIPWOOD biedt daarvoor de uitkomst. De GRIPWOOD Care en GRIPWOOD Cleaner zijn geschikt voor algen en mosbestrijding en daarnaast ook eenvoudig aan te brengen. De anti algmiddelen voldoen aan alle eisen binnen de Nederlandse normeringen.

De GRIPWOOD Cleaner en Care zijn compleet milieuvriendelijk. In de producten van GRIPWOOD zitten microscopisch kleine, werkzame nanodeeltjes met ongewoon krachtige eigenschappen die ervoor zorgen dat uw tuin lange tijd algenvrij blijft. Reinig uw terras, vlonder en tuinmeubelen grondig met GRIPWOOD Cleaner en impregneer vervolgens met de impregneermiddelen GRIPWOOD Care of de GRIPWOOD All-in-One. Uw hout of steen is na behandeling tot in de kleinste poriën (nano coating) waterafstotend en bestendig tegen groene alg en schimmel.

De GRIPWOOD Cleaner is eenvoudig aan te brengen, in slechts 6 korte stappen.

 1. Oppervlak nat maken
 2. Cleaner aanbrengen
 3. Schrobben tot het bruist
 4. 15 minuten laten intrekken
 5. Opnieuw natmaken en 15 minuten intrekken
 6. Afspoelen met schoon water

Wat het hout of steen na de GRIPWOOD Cleaner nodig heeft is GRIPWOOD Care. Dit protectiemiddel heeft een langdurige werking en zorgt voor een effectieve water- en olie afstotende beschermingslaag. Regendruppels blijven zichtbaar bovenop hout of steen liggen.

Ook de GRIPWOOD Care is in eenvoudige 6 stappen aan te brengen.

 1. Zorg dat het hout schoon en droog is.
 2. Breng laag 1 aan
 3. Laat het 20 minuten drogen
 4. Breng haaks daarop laag 2 aan
 5. Na 2 uur gebruiksklaar
 6. Na 12 uur water- en olie afstotend

En nu onbezorgd minstens 2 jaar genieten van een schone en gladvrije steiger, vlonder, terras of tuinmeubelen! Andere producten die u kunt gebruiken kunt u in onze webshop vinden.

Vragen over onze anti-mos middelen?

Heb je vragen over de bestrijding van groene aanslag? Neem contact op, wij helpen u graag verder.