Mos bestrijden tussen tegels. Mosbestrijding, welke middelen helpen echt?

Gripwood Waterafstotend beton druppel

Mos bestrijden tussen tegels. Mosbestrijding, welke middelen helpen echt?

 

Elk voorjaar toont weer dezelfde aanblik: het eens zo groene terras door groene aanslag en mosvorming. Juist als de dagen donkerder en korter worden en er veel regen valt krijgt de groene aanslag kans om te groeien. Dit is dan ook een veelvoorkomend probleem bij huishoudens in Nederland. Wanneer de mossen en algen actief zijn, water wordt vastgehouden wordt het doorgaans alleen maar erger. Maar hoe kom je dan van de groene aanslag af? In dit artikel lees je welke middelen echt helpen en waarom deze middelen helpen.

 

Mos bestrijden met één van de veelgebruikte methoden

Mos verwijderen en groene aanslag van terrastegels verwijderen kunt u op verschillende manieren doen. Een paar populaire en veelgebruikte methodes zijn:

 • Strooizout of keukenzout; het aanbrengen van strooizout over de groene aanslag zorgt dat de algen en mossen afsterven.
 • Algen en mos bestrijden met Biotex;  micro-enzymen in de Biotex gaan de algen en mossen te lijf waardoor deze snel verwijdert worden. Nadeel is dat hout ernstig glad kan worden.
 • Chloorwater gebruiken; effectief, maar zeer schadelijk en agressief voor omliggende planten.
 • Hogedrukspuit; makkelijk, snel, goedkoop en niet schadelijk.
 • Schoonmaakazijn; reinigt uw terras en zorg er voor dat de ondergrond goed schoon is.  Schoonmaakazijn is goedkoop, niet schadelijk en tegelijkertijd wel uitermate geschikt om groene aanslag te verwijderen. Deze methode kost wel tijd.

 

Resultaat mosbestrijding met deze schoonmaakmiddelen en methodes

Het resultaat van mos verwijderen of algen verwijderen is dan een schoon terras of gazon, maar er zullen ook hardnekkige plekken in de tuin zijn die u een tussentijdse behandeling zult moeten geven. Bovengenoemde methodes zijn korte termijn oplossingen en hebben herhaling nodig. Wanneer u op zoek bent naar een lange termijn oplossing dan bent u op deze site aan het juiste adres.

 

Mos bestrijding met één van de producten van GRIPWOOD

Anti mos middel nodig? U wilt de mos en groene aanslag verwijderen en tegelijkertijd wilt dit vervelende klusje niet te vaak hoeven doen. GRIPWOOD biedt daarvoor de uitkomst. De GRIPWOOD Care en GRIPWOOD Cleaner zijn geschikt voor algen en mosbestrijding en daarnaast ook eenvoudig aan te brengen. De anti alg middelen voldoen aan alle eisen binnen de Nederlandse normeringen. De GRIPWOOD Cleaner  en Care zijn compleet milieuvriendelijk. In de producten van GRIPWOOD zitten microscopisch kleine, werkzame nanodeeltjes met ongewoon krachtige eigenschappen die ervoor zorgen dat uw tuin lange tijd algenvrij blijft. Reinig uw terras, vlonder en tuinmeubelen grondig met GRIPWOOD Cleaner en impregneer vervolgens met de impregneermiddelen GRIPWOOD Care of de GRIPWOOD All-in-one. Uw hout of steen is tot in de kleinste poriën (nano-coating) waterafstotend en bestendig tegen groene alg en schimmel.

De GRIPWOOD Cleaner is eenvoudig aan te brengen, in slechts 6 korte stappen.

 1. Oppervlak nat maken
 2. Cleaner aanbrengen
 3. Schrobben tot het bruist
 4. 15 minuten laten intrekken
 5. Opnieuw natmaken en 15 minuten intrekken
 6. Afspoelen met schoon water

Wat het hout of steen na de GRIPWOOD Cleaner nodig heeft is GRIPWOOD Care. Dit protectiemiddel heeft een langdurige werking en zorgt voor een effectieve water- en olie afstotende beschermingslaag. Regendruppels blijven zichtbaar bovenop hout of steen liggen.

Ook de GRIPWOOD Care is in eenvoudige 6 stappen aan te brengen.

 1. Zorg dat het hout schoon en droog is.
 2. Breng laag 1 aan
 3. Laat het 20 minuten drogen
 4. Breng haaks daarop laag 2 aan
 5. Na 2 uur gebruiksklaar
 6. Na 12 uur water- en olie afstotend

En nu onbezorgd minstens 2 jaar genieten van een schone en gladvrije steiger, vlonder, terras of tuinmeubelen! Andere producten die u kunt gebruiken kunt u in onze webshop vinden.

 

Vragen over onze anti mos middelen?

Heb je vragen over de bestrijding van groene aanslag? Neem contact op, wij helpen u graag verder.

Bekijk ook

Gripwood balkon
Behandeling hardhouten steiger planken – VVE Weteringstraat

..

Lees meer
Gripwood Steiger
Behandeling houten steiger jachthaven Maurik

..

Lees meer
Gripwood voorbeeld antialg groene aanslag verwijderen
VvE Lakenhof in Haarlem

..

Lees meer