Teakhout reinigen, behandelen en onderhouden

Gripwood Douglas Hout

Teakhout reinigen, behandelen en onderhouden

 

Teakhout en teakmeubels zijn in de horeca erg geliefd, omdat teakhout makkelijk is schoon te maken. Vlekken zijn makkelijk te verwijderen, dat is het probleem niet. Alleen verkleurt teakhout naar verloop van tijd naar grijs. Vergrijzing tegengaan is wat lastiger als vlekken verwijderen met bijvoorbeeld groene zeep. U wilt graag je teakhout schoonmaken, maar uiteraard ook mooi houden. Zelfs al hebben de houten meubels overwinterd in een schuur of onder een overkapping, dan nog is het raadzaam goed te onderhouden. Op die manier kunnen teakhout meubelen jarenlang mee. We geven je hier wat tips om teakhout te reinigen en teakhout te behandelen en teakhout te onderhouden.

 

Teakhout regelmatig schoonmaken

Teakhout schoonmaken is noodzakelijk om ingetrokken vuil te verwijderen. Wanneer u uw teak hout wilt schoonmaken is het raadzaam gebruik te maken van een zachte borstel. Speciaal voor teak- en hardhouten meubelen is er een spons ontwikkeld die de perfecte structuur heeft waarmee u, zonder risico op beschadiging, het houtwerk grondig kan reinigen. Het gebruik van een hogedrukreiniger wordt sterk afgeraden, omdat u hout dan kan beschadigen. Gebruik bij voorkeur speciale teak- en hardhout reiniger die naast reiniging ook bijdraagt aan kleurherstel. Spoel na de reiniging het teakhout af met water en laat het drogen. Teakhout schoonmaak is 1 stap, maar voor langdurig behoud van het teakhouten tuinmeubilair is dit nog niet genoeg.

 

Tips teakhout reinigen, behandelen en onderhouden

Een paar tips tuinmeubelen van teak en ander hout goed te onderhouden.

  • Aan te raden is om de tuinmeubels van teak in de winter op latjes te zetten, zodat het teakhout kan drogen.
  • Teakhout kan van natura al goed tegen vlekken omdat het hout een natuurlijke olie bevat. Om teak hout te onderhouden en vlekken te verwijderen en iets te voorkomen kunt u het beste een sopje maken van Groene Zeep. Dit kunt u gewoon bij de supermarkt krijgen.
  • U kunt natuurlijk ook je meubelen opschuren en verven. Daar knapt uw teakhout ook lekker van op.
  • Teakolie zorgt ervoor dat je teak hout niet uitdroogt en wordt beschermt tegen weersinvloeden van buiten. Ook de natuurlijke kleur wordt ermee teruggehaald.
  • De hout ontgrijzer en hout impregneermiddelen van GRIPWOOD zijn uitermate geschikt om teakhout te reinigen, behandelen en onderhouden.

 

Groene aanslag verwijderen en teakhout reinigen met de producten van GRIPWOOD

De voordelen van GRIPWOOD op een rij:

  • Hout behandelen en klaar zijn in 4 simpele stappen
  • Voor minimaal 2 jaar klaar; geen extra onderhoud
  • Groene alg en schimmels binnen een paar minuten weg geboend
  • UV-werend, water- en olieafstotend, door impregneermiddel hout

 

 Video teakhout reinigen

Bekijk ook

Gripwood balkon
Behandeling hardhouten steiger planken – VVE Weteringstraat

..

Lees meer
Gripwood Steiger
Behandeling houten steiger jachthaven Maurik

..

Lees meer
Gripwood voorbeeld antialg groene aanslag verwijderen
VvE Lakenhof in Haarlem

..

Lees meer