Hoe kan je teakhout reinigen, behandelen en onderhouden

Teakhout en teakmeubels zijn in de horeca erg geliefd, omdat teakhout makkelijk te reinigen is. Vlekken zijn makkelijk te verwijderen, dat is het probleem niet. Echter verkleurt teakhout naar verloop van tijd naar grijs.

Vergrijzing van hout tegengaan is wat lastiger dan vlekken verwijderen met bijvoorbeeld groene zeep. U wilt graag het teakhout schoonmaken, maar uiteraard ook mooi houden. Zelfs al hebben de houten meubels overwinterd in een schuur of onder een overkapping, dan nog is het raadzaam goed te onderhouden. Op die manier kunnen teakhout meubelen jarenlang mee. We geven je hier wat tips om teakhout te reinigen, behandelen en onderhouden.

Teakhout regelmatig schoonmaken

Teakhout schoonmaken is noodzakelijk om ingetrokken vuil te verwijderen. Wanneer u uw teakhout wilt schoonmaken is het raadzaam gebruik te maken van een zachte borstel. Speciaal voor teak- en hardhouten meubelen is er een spons ontwikkeld die de perfecte structuur heeft waarmee u, zonder risico op beschadiging, het houtwerk grondig kan reinigen.

Het gebruik van een hogedrukreiniger wordt sterk afgeraden, omdat uw hout dan kan beschadigen. Gebruik bij voorkeur speciale teak- en hardhout reiniger die naast reiniging ook bijdraagt aan kleurherstel. Spoel na de reiniging het teakhout af met water en laat het drogen. Teakhout schoonmaken is stap 1, maar voor langdurig behoud van het teakhouten tuinmeubilair is dit nog niet genoeg.

Tips om teakhout te reinigen te behandelen en te onderhouden

Hieronder een paar tips tuinmeubelen om teakhout en ander houtsoorten goed te onderhouden.

  • Het is aan te raden om de tuinmeubels van teak in de winter op latjes te zetten, zodat het teakhout kan drogen.
  • Teakhout kan van nature al goed tegen vlekken omdat het hout een natuurlijke olie bevat. Om teakhout te onderhouden en vlekken te verwijderen en iets te voorkomen kunt u het beste een sopje maken van groene zeep. Dit kunt u gewoon bij de supermarkt krijgen.
  • U kunt natuurlijk ook de meubelen opschuren en verven. Daar knapt uw teakhout ook lekker van op.
  • Teakolie zorgt ervoor dat het teakhout niet uitdroogt en wordt beschermd tegen weersinvloeden van buiten. Ook de natuurlijke kleur wordt ermee teruggehaald.
  • De houtontgrijzer en het impregneermiddel van GRIPWOOD zijn uitermate geschikt om teakhout te reinigen, behandelen en onderhouden.

Groene aanslag verwijderen en teakhout reinigen met de producten van GRIPWOOD

De voordelen van GRIPWOOD op een rij:

  • Hout behandelen en klaar zijn in 4 simpele stappen
  • Voor minimaal 2 jaar klaar; geen extra onderhoud
  • Groene alg en schimmels binnen een paar minuten weggeboend
  • UV-werend, water- en olieafstotend, door hout te impregneren

 Video teakhout reinigen