ZELFREINIGEND IMPREGNATIEMIDDEL

Gripwood All-in-One is een slimme combinatie van reiniger en beschermer in één en bespaart u daarom tijd en geld. All-in-One heeft een water- en olieafstotende werking en is te gebruiken voor zowel hout als steen.

Gripwood All-in-One maakt een chemische en fysische verbinding met de ondergrond, is volledig dampdoorlatend en beschermt langdurig tegen zure regen en vervuiling. Het product bevat een kleine, toegestane hoeveelheid butylglycol.

TOEPASSINGEN:

Toepasbaar op lichtvervuilde houten of steenachtige oppervlakken, die geen grondige reiniging nodig hebben en alleen functioneel schoongemaakt moeten worden. Het is ook prima toe te passen op houten en stenen oppervlakken die niet glad mogen zijn. Bij sterker vervuilde oppervlakken is het raadzaam eerst Gripwood Cleaner toe te passen.

Gripwood All-in-One is een ideaal impregnatiemiddel voor de snelle klus. Het product beschikt over zelfreinigende eigenschappen en bevat een UV-protectiefilter. All-in-One voorkomt hechting en ontwikkeling van algen, schimmels en overige watergevoelige parasieten. Toepasbaar op zacht- en hardhout, maar ook voor poreuze natuursteen, klinkers, beton, etc.

STAPPENPLAN GEBRUIK GRIPWOOD ALL-IN-ONE:

Stap 1: De ondergrond is bij voorkeur droog, maar mag licht vochtig (niet nat) zijn. Veeg voor een optimale werking het te behandelen oppervlak altijd eerst even schoon, zodat er geen losse vuilresten meer op liggen. Voer wel altijd eerst een kleine test uit op een onopvallende plaats, om de kleurechtheid van uw hout te checken. Verwerking alleen bij droog weer boven 5 graden Celsius.
Stap 2: Toepassen persoonlijke beschermingsmiddelen.
Stap 3: Breng de All-in-one aan. Gebruik hiervoor een lagedrukpomp, een brede kwast of een roller. Het product kan en mag licht schuimen. Zichtbare druppels vloeistof vermijden en meteen afvegen/opdeppen.
Stap 4: De impregnatie is bij schoongemaakt en nieuw hout een eenlaagssysteem. Na droging ontstaat dan een waterafstotende laag. Druppels blijven op het oppervlak liggen. Voor optimaal resultaat kunt u op lichtvervuild hout na enkele maanden een tweede laag aanbrengen. De zelfreinigende werking zorgt voor een extra langdurige bescherming.
Stap 5: De droogtijd van GRIPWOOD All-in-One is circa 30-60 minuten, afhankelijk van de temperatuur en de ondergrond. Het product heeft binnen ongeveer 24 uur volledig gereageerd. Gedurende deze droogtijd het oppervlak niet met water of olie belasten.
 

HOEVEEL GRIPWOOD ALL-IN-ONE HEEFT U NODIG?

Het rendement van Gripwood All-in-One is afhankelijk van de aanbrengmethode, de laagdikte en de absorptie-eigenschappen van het behandelde oppervlak. Ga per verwerkingslaag uit van een gemiddeld verbruik van 1 liter per 8m² – 12 m².

MATERIAAL NA GEBRUIK REINIGEN

Maak alle gebruikte apparatuur en de kwasten of rollers meteen na gebruik schoon. Doe dit uitsluitend met water. Gebruik dus géén oplosmiddelen.