123

Hout beschermen algen

 

Hout is een prachtig product en wordt al vele jaren gebruikt voor het maken van allerlei producten. Maar omdat hout een natuurproduct is, is het belangrijk om het hout goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht, koude, warmte, bacteriën en schimmels. Door de open structuur van hout kunnen algen, schimmels en bacteriën namelijk snel in en op het hout gaan zitten, waardoor het oppervlak heel glas wordt en een kortere levensduur heeft. Daar komt nog eens bij dat het hout er vies uit kan gaan zien. GRIPWOOD biedt de oplossing voor dit probleem en bespaart u ook nog eens tijd.

 

Aantasting van hout

Hout kan op verschillende manieren aangetast worden: door mechanische belasting, temperatuur, zon, vocht, schimmels en insecten. Niet elke soort aantasting is schadelijk, maar aandacht voor de zorg van hout voorkomt dit. Er zijn verschillende manieren om hout te beschermen tegen al deze invloeden. Vaak wordt het hout onnodig met giftige stoffen behandeld. Wanneer u de juiste houtsoort kiest voor de juiste toepassing in de juiste constructie, dan heeft u garantie op een lange levensduur van uw hout en voorkomt u chemisch afval op termijn. Gezondheid en milieu zijn hierbij belangrijk.

 

Groene aanslag = een terugkerende ergenis

Voor veel huizenbezitters is de groene aanslag op het terras of in de tuin een steeds terugkerende ergenis.  Het verwijderen van deze steeds terugkerende groene aanslag op hout of steen kost tijd en vaak ook nog een behoorlijk veel geld.

 

Algen verwijderen met GRIPWOOD

De grote veroorzaker van hout aantasting zijn algen en algengroei. Dat zijn kleine plantjes met een ondiepe hechting. Mos is weer wat anders. Meestal wat groter en kunnen zelfs stengeltjes en blaadjes hebben. Plekken zoals het terras, vlonder en steiger worden in de wintermaanden vochtig. Bovendien komt er weinig zon waardoor deze plekken structureel last kunnen hebben van algen en algengroei. De gebruikelijke wijze van reinigen zoals groene aanslag verwijderen HG is een korte termijn oplossing die je een paar keer per jaar moet herhalen, omdat je anders hetzelfde effect terug krijgt. Algen verwijderen? Probeer dan één van de anti alg producten van GRIPWOOD.

 

Hout beschermen tegen weersinvloeden

Met de anti alg middelen en impregnatiemiddelen van GRIPWOOD bent u verlost van deze problemen en kunt u uw hout beschermen tegen algen, bacteria en schimmels deze invloeden. Om het houten oppervlakte te kunnen behandelen met Care, dient u eerst GRIPWOOD Cleaner toe te passen d.m.v. handmatig reinigen.  GRIPWOOD CARE is een hout impregnatiemiddel dat uw hout kan beschermen met anti-algen, anti-schimmel-, anti-bacterie- en UV-blokkerende toevoegingen.

 

Hout beschermen en uitstraling van product behouden

Wilt u uw harhout onderhouden, groene aanslag voorkomen, uw hout beschermen tegen algen, maar toch de uitstraling van het product behouden? Wilt u genieten van uw  hout dat minimaal twee jaar onderhoudsvrij is? Probeer dan GRIPWOOD. Bestel één van de anti alg en impregnatieproducten van GRIPWOOD direct online.