Mos in de tuin kan verschillende oorzaken hebben:

 1. Er zijn schaduwplaatsen door bomen en planten of tuinmeubelen. Mos ontstaat, net zoals groene algen, op donkere en vochtige plaatsen. Gras is niet goed bestand tegen weinig zonlicht en nattigheid, dus verdwijnt gras en komt er nieuw mos voor in de plaats.
 2. Het gras te kort maaien in het najaar kan een andere reden zijn. Hierdoor verdwijnt het vitale bovenste laagje en komt er mos voor in de plaats.
 3. Doordat de grond te zuur is, kan het gras onvoldoende voeding tot zich nemen en verzwakt het. Mos groeit graag op zure gronden. Vooral zandgrond verzuurt snel.

 

Mos verwijderen met GRIPWOOD Care en Cleaner

U wilt de mos verwijderen en tegelijkertijd wilt u hier langere tijd geen omkijken naar hebben. Daarvoor biedt GRIPWOOD de uitkomst. De GRIPWOOD Care is eenvoudig aan te brengen, in slechts 6 eenvoudige stappen. De dag voor, tijdens en na de behandeling van het hout moet het droog zijn buiten.

 1. Zorg dat het hout schoon en droog is.
 2. Breng laag 1 aan
 3. Laat het 20 minuten drogen
 4. Breng haaks daarop laag 2 aan
 5. Na 2 uur gebruiksklaar
 6. Na 12 uur water- en olie afstotend

Ook de GRIPWOOD Cleaner is eenvoudig aan te brengen, in slechts 6 korte stappen.

 1. Oppervlak nat maken
 2. Cleaner aanbrengen
 3. Schrobben tot het bruist
 4. 15 minuten laten intrekken
 5. Opnieuw natmaken en 15 minuten intrekken
 6. Afspoelen met schoon water

En nu onbezorgd minstens 2 jaar genieten van schone houten steiger, vlonder, terras en tuinmeubelen! Producten die u nog meer kunt gebruiken voor u tuin kunt u in onze webshop vinden.