Teak reiniger

 

Teak is een houtsoort die vele gunstige eigenschappen heeft. Zo is teak zeer duurzaam door onder andere de natuurlijke vetten en oliën die het hout bevat. Dat is ook de reden dat uw uw meubels van teak met een gerust hart buiten kunt laten staan. Teak verkleurt na verloop van tijd naar grijs, maar dat is het natuurlijke karakter van de houtsoort. Teak reinigen en onderhouden met de teak reiniger is van belangrijk om de kwaliteit te behouden. Wilt u de originele kleur behouden? Dan is een goede beschermingsmiddel noodzakelijk. Teak reinigen kunt u het beste doen met één van de producten van GRIPWOOD.

 

Kleur behouden of laten vergrijzen

Teak heeft van nature de neiging om te vergrijzen en zelfs zilvergrijs te worden. Normaal hoef je deze niet te behandelen, vernissen of in te oliën. Wil je de kleur behouden of een kleur geven dan kan je deze vernissen of inwrijven met een speciale olie. Het behandelen van teak verlengt ook de levensduur van het hout.

 

Vlekken op teak hout verwijderen

Vlekken kan je best direct verwijderen met een zachte zeep, lauw water en een zachte borstel. Voor hardnekkige vlekken heeft GRIPWOOD speciale teak reinigingsproducten te koop die je online eenvoudig kunt bestellen.

 

Jaarlijkse schoonmaak van teak hout

Ook al zien je teaktuin meubelen er nog mooi uit, toch dien je deze jaarlijks schoon te maken met een zeepsopje. Vuil afkomstig van het milieu kan een microscopisch dun laagje vuil afzetten en ervoor zorgen dat het hout beschadigd wordt. Vet vlekken verwijder je met een ontvettingsmiddel en een zachte borstel. Let op met een hoge druk reiniger, de druk kan het hout beschadigen.

 

Teak reinigen met GRIPWOOD Cleaner

Ondanks dat teak goed bestand is tegen diverse weersinvloeden is het belangrijk om het teak te reinigen. Naast het reinigen van het teak kunt u het ook beschermen, waardoor het product langer mee gaat en mooier blijft. GRIPWOOD is hiervoor het ideale product. Gripwood is gemakkelijk te verwerken en bevat UV-, water- en weersbestendige elementen. Met de GRIPWOOD Cleaner kunt u uw teak reinigen, schimmels en algen er afboenen én het herstelt de natuurlijke schoonheid van teak. Lees meer over de voordelen van teak reinigen met GRIPWOOD Cleaner of bestel direct.