Gripwood Cleaner

Gaat u Gripwood Cleaner toepassen? Volg dan onderstaand stappenplan voor het beste resultaat. Voer wel altijd eerst (voordat u start met schoonmaken) een kleine test uit op een onopvallende plaats, om de kleurechtheid van uw hout te checken. Gripwood Cleaner kan onder alle weersomstandigheden boven 5 graden Celsius worden aangebracht.

Stappenplan reiniging met Gripwood Cleaner:

Stap 1:Veeg het te behandelen oppervlak altijd eerst even schoon, zodat er geen losse vuilresten meer op liggen. Zo kan Gripwood Cleaner optimaal zijn werking doen.

Stap 2:Sproei het te reinigen oppervlak eerst nat met water en breng pas daarna de reiniger aan!

  • Het gebied rondom het houten terras is dan ook vochtig en dat helpt bij het beschermen van planten en gras.
  • Bij vochtig hout blijft de Cleaner beter op zijn plaats zitten voor een optimale werking en het beste resultaat. Door het vochtig te maken, dringt de cleaner bovendien minder snel in het hout. Dat voorkomt eventueel witte uitslag.
  • Door het te besproeien met water koelt het hout af, zodat de Cleaner minder snel zal uitdrogen. Dit is vooral belangrijk op een warme dag!
Gripwood Cleaner

Stap 3:Breng nu de Gripwood Cleaner aan. Dat lukt het best met een planten- of tuinspuit, een brede kwast of een roller. Borstel het bewerkte oppervlak na het aanbrengen van de cleaner stevig in met de speciale Gripwood Bezem. Borstel de cleaner gedurende korte tijd in, maar voorkom wel dat het product helemaal opdroogt. Is dat toch gebeurd? Besproei het oppervlak dan opnieuw met water, of breng een nieuwe laag aan. Voor zware vervuiling met schimmelvlekken is soms een tweede behandeling nodig.

Stap 4:Spuit nu het oppervlak met zo weinig mogelijk druk goed af. Er moet genoeg druk zijn om het verweerde hout te verwijderen, maar teveel druk beschadigt de houtvezels. Spuit altijd in de richting van de houtnerf en gebruik nooit een roterende spuitkop. Deze kan het hout beschadigen.

Stap 5:Laat het hout nu eerst 24 uur goed drogen, voordat u er het water- en olieafstotende product Gripwood Care of All-in 1 op aanbrengt. Is er witte uitslag zichtbaar? Maak het oppervlak dan nóg eens schoon met de Cleaner. De toplaag van het hout is dan nog niet goed genoeg schoongemaakt of goed genoeg verwijderd.

Hoeveel Cleaner heeft u nodig?

Het resultaat is afhankelijk van de aanbrengmethode, de laagdikte en de absorptie-eigenschappen van het behandelde oppervlak. Houd rekening met een gemiddeld verbruik van 1 liter per 8m² – 15 m² (per verwerkingslaag)

Materiaal na gebruik reinigen

Maak alle gebruikte apparatuur en de kwasten of rollers meteen na gebruik schoon en doe dit uitsluitend met water. Gebruik dus géén geen oplosmiddelen.

GRIPWOOD Care

Hout protectiemiddel

Gripwood Care is een water- en olieafstotend houtprotectiemiddel, dat ook toepasbaar is op kunststof. Het product maakt een chemische en fysische verbinding met het hout en is volledig dampdoorlatend en onzichtbaar. De gevormde laag bevat een UV-protectiefilter en beschermt oud én nieuw hout tegen mossen, algen en andere schimmels.

Toepassingen:

Gebruik Gripwood Care voor een nieuwe uitstraling en bescherming. Hout blijft langer in de originele staat en in conditie. Voor toepassing op o.a. ongelakte houten tuinmeubels, tafels, plankieren, vlonders en terrassen. Let op! Nieuw hardhout is van nature oliehoudend. Behandel het hout daarom vooraf eerst met Gripwood Cleaner, voor het verkrijgen van een goede impregnatie. Als u reiniging met Gripwood Cleaner overslaat, laat de natuurlijke sappen in het hout dan wel eerst 2-3 maanden uitlogen, voordat u gaat werken met Gripwood Care.

Stappenplan langdurige bescherming met Gripwood Care:

Stap 1:De ondergrond dient droog, gereinigd en vetvrij te zijn. Twijfelt u? Of gaat u werken met nieuw hardhout? Reinig dan altijd eerst met Gripwood Cleaner. Verwerking alleen bij droog weer en boven 5 graden Celsius.

Stap 2:Draag persoonlijke beschermingsmiddelen (adembescherming, bril en handschoenen) bij het aanbrengen met een lagedrukpomp. Bij aanbrengen met kwast of roller is adembescherming niet verplicht.

Gripwood Care

Stap 3:Breng de Gripwood Care aan. Gebruik hiervoor een lagedrukpomp, een brede kwast of een roller. Gripwood Care nooit vernevelen met hoge druk! Het product kan en mag licht schuimen. Zichtbare druppels vloeistof vermijden en meteen afvegen of opdeppen.

Stap 4:Voor optimale en langdurige protectie kan een tweede laag worden aangebracht. Laat dan wel de eerste laag circa 1 uur drogen.

Stap 5:De droogtijd van Gripwood Care is circa 30-60 minuten, afhankelijk van de temperatuur en de ondergrond. Het product heeft binnen ongeveer 24 uur volledig gereageerd. Gedurende deze droogtijd het oppervlak niet met water of olie belasten.

Hoeveel Gripwood Care heeft u nodig?

Het rendement van Gripwood Care is afhankelijk van de aanbrengmethode, de laagdikte en de absorptie-eigenschappen van het behandelde oppervlak. Ga uit van een gemiddeld verbruik van 1 liter per 8m² – 12 m² per verwerkingslaag.

Materiaal na gebruik reinigen

Maak alle gebruikte apparatuur en de kwasten of rollers meteen na gebruik schoon. En doe dit uitsluitend met water. Gebruik dus géén geen oplosmiddelen.

Gripwood All-in-One

Zelfreinigend impregnatiemiddel

Gripwood All-in-One is een slimme combinatie van reiniger en beschermer in één en bespaart u daarom tijd en geld. All-in-One heeft een water- en olieafstotende werking en is te gebruiken voor zowel hout als steen.

Gripwood All-in-One maakt een chemische en fysische verbinding met de ondergrond, is volledig dampdoorlatend en beschermt langdurig tegen zure regen en vervuiling. Het product bevat een kleine, toegestane hoeveelheid butylglycol.

Toepassingen:

Voor lichtvervuilde houten of steenachtige oppervlakken, die geen grondige reiniging nodig hebben en alleen functioneel schoongemaakt moeten worden. Ook prima toepasbaar voor houten en stenen oppervlakken die niet glad mogen zijn. Bij sterker vervuilde oppervlakken eerst Gripwood Cleaner toepassen.

Gripwood All-in-One is een ideaal impregnatiemiddel voor de snelle klus. Het product beschikt over zelfreinigende eigenschappen en bevat een UV-protectiefilter. All-in-One voorkomt hechting en ontwikkeling van algen, schimmels en overige watergevoelige parasieten. Toepasbaar voor zacht- en hardhout, maar ook voor poreuze natuursteen, klinkers, beton, etc.

Stappenplan gebruik Gripwood All-in-One:

Stap 1:De ondergrond is bij voorkeur droog, maar mag licht vochtig (niet nat) zijn. Veeg voor een optimale werking het te behandelen oppervlak altijd eerst even schoon, zodat er geen losse vuilresten meer op liggen. Voer wel altijd eerst een kleine test uit op een onopvallende plaats, om de kleurechtheid van uw hout te checken. Verwerking alleen bij droog weer boven 5 graden Celsius.

Stap 2:Toepassen persoonlijke beschermingsmiddelen.

Gripwood All in One

Stap 3:Breng de All-in-one aan. Gebruik hiervoor een lagedrukpomp, een brede kwast of een roller. Het product kan en mag licht schuimen. Zichtbare druppels vloeistof vermijden en meteen afvegen/opdeppen.

Stap 4:De impregnatie is bij schoongemaakt en nieuw hout een eenlaagssysteem. Na droging ontstaat dan een waterafstotende laag. Druppels blijven op het oppervlak liggen. Voor optimaal resultaat kunt u op lichtvervuild hout na enkele maanden een tweede laag aanbrengen. De zelfreinigende werking zorgt voor een extra langdurige bescherming.

Stap 5:De droogtijd van GRIPWOOD All-in-One is circa 30-60 minuten, afhankelijk van de temperatuur en de ondergrond. Het product heeft binnen ongeveer 24 uur volledig gereageerd. Gedurende deze droogtijd het oppervlak niet met water of olie belasten.

Hoeveel Gripwood All-in-One heeft u nodig?

Het rendement van Gripwood All-in-One is afhankelijk van de aanbrengmethode, de laagdikte en de absorptie-eigenschappen van het behandelde oppervlak. Ga per verwerkingslaag uit van een gemiddeld verbruik van 1 liter per 8m² – 12 m².

Materiaal na gebruik reinigen

Maak alle gebruikte apparatuur en de kwasten of rollers meteen na gebruik schoon. En doe dit uitsluitend met water. Gebruik dus géén geen oplosmiddelen.