Groene aanslag en algen verwijderen van hout en steen

Algen verwijderen? Een veel voorkomende ergernis van het voorjaar zijn groene aanslag en groene mossen in de tuin en op het terras. De groene aanslag heeft tijdens de winterdagen met minder zonlicht en meer regen de kans om te groeien. Hoe kan je de groene aanslag en de algen verwijderen? Wij geven hieronder tips en advies voor het reinigen en verwijderen van groene algen op hout en steen.

Veel gebruikte schoonmaakmethodes om algen te verwijderen

Veel gebruikte methodes om van algen en mossen af te komen zijn de hogedrukreiniger, chloor, schoonmaakazijn en groene zeep. Chloor is zeer schadelijk voor het milieu en is ook zeer agressief voor de omliggende beplanting. De hogedrukreiniger is de makkelijkste en snelste manier om van de groene zeep af te komen zonder chemische middelen.

Natuurlijk zijn er nog allerlei andere chemische middeltjes op de markt die algengroei kunnen verwijderen, maar deze middelen zijn niet goed voor het milieu en je gezondheid. Daarnaast is het resultaat vaak maar van korte duur. Door de kracht van de hogedrukreiniger wordt de structuur van de tuintegels en klinkers aangetast. Het oppervlakte wordt poreuzer en ruwer waardoor mossen en algen juist veel meer kans krijgen. Resultaat… De groene aanslag komt nog sneller terug!

Groene aanslag verwijderen HG?

HG groene aanslagreiniger verwijdert de bekende algengroei en groene aanslag van terrassen, paden, muren, daken en bielzen. HG groene aanslagreiniger bestrijdt naast groene aanslag ook micro-organismen zoals algen en mos. Groene aanslag verwijderaar is geschikt voor onder andere terrassen, paden en schuttingen. Het is biologisch afbreekbaar en geheel ongevaarlijk voor gras en planten. Lees meer over groene aanslag verwijderen HG.

Algen verwijderen van steen

Groene aanslag op tegels en bestrating is een gevolg van een slechte afwatering. Door langdurige vochtigheid ontstaat algengroei. Ook voor algengroei op tegels en bestrating zijn diverse methodes om de aanslag te verwijderen. Een paar mogelijkheden die een tijdelijke oplossing bieden:

  • Groene aanslag verwijderen door het kokend afgietsel van aardappelen te gebruiken. Even laten intrekken en vervolgens de tegels schoon borstelen.
  • Een zoutoplossing maken door een emmer met water te vullen en een kop keukenzout in op te lossen. Giet dit over de bestrating en schrobben maar.
  • Groene zeep gebruiken. Een dag of avond van de tevoren de tegels rijkelijk de zeep insmeren met borstel en de volgende dag met de hoge drukspuit of tuinslang schoon spuiten.

Hoe algen verwijderen van hout?

Houten meubilair is mooi en stoer en staat bij veel mensen 12 maanden per jaar buiten. Maar het wordt ook vies snel vies en groene aanslag, alg en mos zien in het najaar hun kans. Op hout is het ten zeerste af te raden om een hogedrukreiniger te gebruiken. Het water dat onder druk op het hout klettert beschadigd het hout en verpulvert de bovenste laag. Het beschadigde hout zuigt hierna makkelijker vocht op en de structuur is vernield waardoor groene algen hun kans opnieuw grijpen.

De beste wijze om algen te verwijderen van hout is een vgroene aanslag verwijderaar. De meeste middelen tegen groene aanslag zijn zacht en veilig in gebruik, maar bieden slechts tijdelijk een oplossing. De groene aanslag verwijderaar van GRIPWOOD is voor de lange termijn.

Doeltreffende manier om groene alg te verwijderen

Bent u er klaar mee om seizoen op seizoen hetzelfde voorjaarsklusje te moeten doen? Bent u op zoek naar een doeltreffende en gemakkelijke manier om groene aanslag te verwijderen en voorkomen? Dan heeft u nu gevonden wat u zocht! Met GRIPWOOD kunt u groene aanslag verwijderen zonder het hout of de steen aan te tasten. Met GRIPWOOD groene aanslag verwijderaar betekent dat de levensduur van uw hout verlengd wordt, uw spullen UV-, water- en weerbestendig worden, u het hout niet meer hoeft schoon te maken, uw hout niet langer glas is en nauwelijks tot geen verandering van het aanzicht.

Groene alg verwijderen met GRIPWOOD Cleaner en Care

Groene aanslag verwijderen en minimaal 2 jaar algenvrij zijn? Dat kan eenvoudig met GRIPWOOD Cleaner of met GRIPWOOD Care.

Beide producten zijn een waterafstotend en olieafstotend en op basis van nano coating voor hout. Door de toevoeging van diverse antistoffen kunt u de groene aanslag eenvoudig verwijderen, maar blijft de kwaliteit van het hout of de steen gelijk.

Bovendien hoeft groene aanslag verwijderen niet duur te zijn. GRIPWOOD is namelijk al te koop vanaf €9,75 per liter! Om groene aanslag te verwijderen bestelt u GRIPWOOD Cleaner of Care direct online via onze webwinkel.