Alles over het impregneren van hout

Hout impregneren is onbehandeld hout behandelen waardoor hout waterafstotend wordt. Hout wordt al eeuwenlang gebruikt als materiaal om mee te bouwen, meubels mee te vervaardigen en ruimtes sfeervoller mee te maken. Het is een prachtig natuurproduct met lange levensduur en bijzonder mooie uitstraling. Het nadeel is van hout is dat er eenvoudig alg- en mosvorming kan ontstaan. Gelukkig is er GRIPWOOD.

Geen groene aanslag meer op uw hout?

Geen zin meer in groene alg, mosvorming of andere aanslag op uw houten terras, steiger, vlonder of schutting? Wilt u uw hout beschermen tegen vocht en verkleuring en dit voor langere tijd zo behouden? Dan zijn de producten van GRIPWOOD er.

Geïmpregneerd hout

GRIPWOOD heeft uniek reinigings- en schoonmaakproducten voor zowel particulieren als bedrijven. Onze producten bevatten een hoger percentage werkzame stof dan de impregneermiddelen voor hout die u zult vinden in de bouwmarkten. Bij GRIPWOOD vindt u alleen producten van uitstekende kwaliteit.

Onze producten maken behandelde materialen zoals kalk-, vuil-, water- en vuilafstotend. Daarnaast maakt ons impregneermiddel hout UV bestendig en verlengt het de levensduur aanzienlijk. Behandelde oppervlakten dienen alleen nog gereinigd te worden met water. Andere reinigingsmiddelen zijn overbodig. Impregneermiddel voor hout is zeer eenvoudig aan te brengen, is geschikt voor alle soorten hout. Meer info over steigerhout impregneren?

Zelf hout impregneren in een paar stappen

Hout impregneren is helemaal niet moeilijk waardoor u dit gemakkelijk zelf kunt doen. Onze video laat in enkele eenvoudige stappen zien hoe hout impregneren werkt. Wij bieden u een zeer goede kwaliteit impregneermiddel voor hout aan.

Voordelen van hout impregneren

Hout impregneren heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van hout dat onbehandeld blijft. Hout impregneren voorkomt:

  • Vloeistof indringing
  • Algen en mos
  • Schimmels
  • Houtzwam

Voordeel impregneermiddel hout ten opzichte van verf en coating

Het grote voordeel van een hout impregneermiddel is dat deze niet kan afbladderen, schilferen, barsten en loslaten. Bij een verf of coating verliest hout veelal zijn natuurlijke uitstraling en loopt u altijd het risico dat deze kan loslaten van de ondergrond, hoe duur de verf of coating ook is. Bij hout impregneren brengt u niet enkel een dun laagje op het oppervlak aan. Het impregneermiddel voor hout dringt ook nog eens zo diep als mogelijk in het hout zelf.

Hout impregneren, welke verschillende houtsoorten toepasbaar?

Het hout impregneermiddel kan worden toegepast op:

  • Steigerhout
  • Houten tuinmeubels
  • Vlonders
  • Schuttingen
  • Tuinhuisjes

Hout langer mooi houden met impregnatiemiddel

Om hout langer mooi te houden is het reinigen van het hout met een houtontgrijzer en reinigingsproduct van belang. Door de open structuur van hout kunnen onder andere vocht, algen en schimmels snel in en op het hout gaan zitten. Daardoor kan het oppervlak zeer glad worden, krijgt het hout een kortere levensduur en gaat het er vies uitzien. Daarvoor zijn de producten van GRIPWOOD de oplossing.

GRIPWOOD Cleaner is een houtontgrijzer en reinigingsproduct met oplosbare toevoegingen door water. Dit geeft langdurige bescherming tegen groene aanslag op hout en de ontwikkeling van bacteriën en schimmels wanneer stap 2 wordt toegepast

GRIPWOOD Care is een waterafstotend en olieafstotend houtimpregneermiddel en werkt op basis van de nanotechnologie voor hout. Het bevat extra anti-algen-, anti-schimmel-, anti-bacterie- en UV-blokkerende toevoegingen die niet oplosbaar zijn in water en/of olie.

Het onderhoud van uw hardhout met GRIPWOOD zorgt er dan ook voor dat het hout weersbestendig wordt, niet meer glad is en dat het hout langer mee gaat. Het gebruik van de producten van GRIPWOOD voor het onderhoud van hardhout is bovendien heel eenvoudig. U spuit het op, borstelt het in en na tien minuten wachten spoelt u al het vuil er zo af. Hardhout onderhouden doet u met GRIPWOOD! Bestel direct online of lees onze tips & advies

Waarom hout impregneren?

Hout impregneren is het verduurzamen van hout. Hout gaat na impregneren tot wel 5 jaar langer mee. Dat betekent dat er minder vaak nieuw hout moet worden gekocht en dat er dus minder hout hoeft te worden gekapt. Daarnaast bespaart u met hout impregneren op toekomstige onderhoudskosten en verlengt u de levensduur van uw vlonder, steiger of tuinmeubelen.

Hout reinigen met GRIPWOOD Cleaner

Hout reinigen is de eerste stap voor langdurige bescherming. De producten beschermen tegen zure regen en vervuiling, waardoor u het hout minder vaak hoeft te reinigen. Hout reinigen met GRIPWOOD Cleaner  wordt een gemakkelijke klus!

Welk hout moet je impregneren?

Of het nou om een hardhoutsoort gaat of een zacht houtsoort, hout impregneren zal er altijd voor zorgen dat het hout velen malen langer meegaat en tevens mooi uit blijft zien.

Neem bijvoorbeeld het onderhoud van een houten schutting; Een schutting gaat tussen de 5 a 10 jaar mee. In die tijd wordt de schutting vies en trekken de planken krom. Een geïmpregneerde schutting gaat al gauw 15 jaar mee, blijft schoon en ziet er dus lang goed uit zonder verval.

Dit geldt dus ook voor tuinhuisjes, steigers, tuinmeubels, steigerhout, houten borders, etc. Feitelijk komt het er op neer dat al het hout wat buiten staat geïmpregneerd moeten worden.

Gegarandeerde kwaliteit door hout te impregneren

Hout reinigen met het impregnatiemiddel van GRIPWOOD zorgt voor gegarandeerde kwaliteit.  Bestel direct online of neem contact op voor meer informatie.