Hoe kan je het beste vergrijsd hout opknappen en/of ontgrijzen?

Sommige soorten hout worden in de loop van de tijd grijs. Voor wie dat niet mooi vindt, is vergrijsd hout opknappen een optie. Wanneer u vindt dat uw terras, vlonder of steiger niet meer mooi is en u het hout buiten graag efficiënt wilt behandelen, dan is GRIPWOOD Cleaner hét middel om te reinigen en hout te ontgrijzen.

Dankzij de eenvoudige verwerking, de minimale inspanningen en het directe resultaat is het een wondermiddel. De GRIPWOOD Cleaner is een speciaal en effectief reinigingsmiddel voor het opfrissen en reinigen van vergrijsd hout. Om zeker te zijn van een goed resultaat kunt u de GRIPWOOD Cleaner het beste eerst op een klein stukje hout uitproberen. Het is echter wel raadzaam om het hout ook te behandelen met GRIPWOOD Care.

Hardhout ontgrijzen en opknappen

Hardhout kan vergrijzen. Dit kunt u tegen gaan door het hout te behandelen met GRIPWOOD Care. Als uw (hard)hout al vergrijsd is dan kunt u het ontgrijzen met GRIPWOOD Cleaner. U krijgt dan weer de natuurlijke frisse kleur terug en u hout ziet weer uit als nieuw. Het maakt niet uit of het om een houten of stenen terras of meubelen gaat; GRIPWOOD is geschikt voor alle materiaalsoorten en alle soorten oppervlakten buiten.

Werking van het ontgrijzingsmiddel

Door de dieptewerking van het middel wordt de grijze patina verwijderd en door de daaropvolgende oliën wordt de frisse, warme tint van het hout weer hersteld. De GRIPWOOD Cleaner is speciaal aanbevolen voor houten vloeren, terrassen, houten gevels, tuinmeubelen en soortgelijke oppervlakken buiten.

Hout ontgrijzen en vergrijsd hout opknappen

Uw vergrijsd hout kunt u effectief en resultaatgericht opknappen, omdat de producten de volgende kenmerken hebben: vloeibaar ontgrijzingsmiddel en speciaal te gebruiken voor buiten.

Het natuurlijke karakter van niet verweerd hout komt na de behandeling weer terug. Daardoor is u hout weer als nieuw.

Hoe dit wondermiddel te gebruiken?

Afhangend van de mate van vergrijzing kunt u het middel puur gebruiken of met wat water mengen. Laat het middel of de gel ongeveer 15 minuten inwerken en verwijder vervolgens de verkleuring met borstel en veel water.

GRIPWOOD Care of GRIPWOOD All-in-One

Als het hout gedroogd is raden we aan één van de volgende GRIPWOOD producten te gebruiken: GRIPWOOD Care of GRIPWOOD All-in-One. Deze producten zijn leverbaar in 2,5 liter en 5 liter. 1 liter is voldoende voor ca 10-30 m2 (al naar gelang de verwering). Meer informatie over één van onze producten? Neem vrijblijvend contact op, wij helpen u graag verder!