Hoe kan je groene aanslag voorkomen?

het is een veelgestelde vraag: Hoe kan ik het beste groene aanslag voorkomen? Als u een terras, steiger of vlonder wilt (laten) aanleggen, staat u er waarschijnlijk niet bij stil dat er al vrij snel groene aanslag kan ontstaan. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen verkleint u de kans op nieuwe groene aanslag. In dit artikel worden tips gegeven ‘hoe groene aanslag het beste te voorkomen’ en daarnaast zolang mogelijk schimmel- en algenvrij te blijven.

Om de groene aanslag te voorkomen, beginnen we met de uitleg hoe groene aanslag op hout en steen ontstaat.

Ontstaan van groene aanslag op hout en steen

Nederland is een groen land met vruchtbare aarde en daar mogen we als Nederlander blij mee zijn. Er zijn echter verschillende soorten groen zoals planten, bomen, gras, maar ook mossen en algen.

Groene mossen en algen in onze eigen tuin.. daar zijn we dan weer niet zo blij mee. Door de grote hoeveelheid neerslag en het gebrek aan zon krijgen mossen en algen gemakkelijk vat op schaduwrijke oppervlakken zoals muren, steigers, vlonders en bestratingen.

Hoe groen uitgeslagen oppervlakten dan schoon te houden?

Er zijn meerdere manieren om groen uitgeslagen tegels, steigers en terrassen schoon te maken en te houden, maar met de juiste materiaalkeuze en een specifieke manier van bestraten kunt u uzelf een heleboel werk besparen.

  • Zo kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat het opgeleverde oppervlakte enigszins bol staat, zodat er geen water kan blijven staan, waarna u dus regelmatig moet aanvegen. De mossen en algen hebben minder kans en ruimte om zich te ontwikkelen.
  • Vocht en vuil zijn samen de ideale voedingsbodem voor mossen en algen. Hard bestratingsmateriaal met zo min mogelijk profiel zullen weinig aanslag vertonen.
  • Water of stoom onder hoge druk en speciale reinigingsmiddelen. U kunt speciale reinigingsmiddelen bij een bouwmarkt of tuincentrum kopen. Dit geeft een snel bevredigend resultaat. Bepaalde middelen bevatten tegelijkertijd een impregneermiddel zodat ook de aanhechting van nieuwe aanslag weer voor enige tijd voorkomen wordt. 

Reiniging en onderhoud van hout en steen met het impregnatiemiddel van GRIPWOOD

Dit zijn een aantal manieren waarbij het effect vaak van korte duur is. Wilt u de frequentie van het schoonmaken drastisch omlaag brengen? Gebruik dan een impregnatiemiddel met een waterafstotende hydrofooblaag, waardoor hout en steen voor lange duur worden beschermd.

De GRIPWOOD All-in-One is bijvoorbeeld een effectief combinatieproduct waarbij u minimaal 2 jaar lang kunt genieten van een schone tuin, vlonder of steiger. Hiermee kunt u niet alleen groene aanslag voorkomen, maar ook groene aanslag verwijderen van hout en steen.

Nette en onderhoudsvrije houten vlonder, tuin of houten terras

De reiniger en impregneer producten van GRIPWOOD zorgen stuk voor stuk voor een schone en onderhoudsvrije vlonder, terras of tuin. En dat niet maandenlang, maar zelfs jarenlang. Groene aanslag voorkomen kan door het gebruik te maken van het wonder- en impregneermiddel van GRIPWOOD.