Het impregneren en reinigen Western Red Cedar hout

Niets is mooier dan een gebouw of woonhuis met een gevelwand van Western Red Cedar hout. Het bijzondere van deze houtsoort is dat het op een natuurlijke manier vergrijst. Daar moet u wel of niet van houden. Het hout heeft echter altijd extra bescherming nodig tegen schimmels en groene alg. Bega niet de fout om Western Red Cedar zomaar te schilderen met verf, want daar kunt u nog weleens heel erg spijt van krijgen met deze houtsoort. In dit artikel leest u alles over hoe u het beste Western Red Cedar hout impregneren en reinigen kunt.

Red Cedar hout hoeft niet geschilderd worden 

Red Cedar heeft een natuurlijke manier van vergrijzen en hoeft niet geschilderd te worden. Die grijze zweem die er over het hout ontstaat vinden veel huiseigenaren zelfs aantrekkelijk. Helaas laten groene algen je gevelwand er na enkele jaren uiteindelijk toch vervuild en verweerd uitzien als u geen verdere actie onderneemt. Gelukkig heeft GRIPWOOD de juiste producten om uw mooie gevelwand er weer prachtig uit te laten zien.

Hout beschermen tegen algen? 

Wilt u groene aanslag voorkomen? GRIPWOOD heeft in zijn productenlijn twee krachtpatsers die het gevecht met schimmels en groene algen moeiteloos aangaan. GRIPWOOD Cleaner en GRIPWOOD Care bieden optimale bescherming tegen water, olie en vervuiling en verhinderen de groei van alg en mos. Met de Cleaner verwijdert u snel en effectief groene alg en haal je de natuurlijke, oorspronkelijke houtkleur van de Western Red Cedar weer helemaal terug. Door het hout daarna te impregneren met de Care brengt u een onzichtbare beschermende nanolaag aan die jarenlang zijn kracht behoudt. Uw hout ziet er weer uit als nieuw!

Extra tips voor onderhoud van uw hardhout

Zorg er bij een houten gevelwand altijd voor dat er voldoende ventilatie is onder en boven de betimmeringen. Zo maakt u het schimmels, algen en mos al behoorlijk lastig. Heeft de vorige bewoner tóch een verflaag op die mooie Western Red Cedar gevelwand aangebracht? Schuur het hout dan eerst kaal en breng vervolgens GRIPWOOD Cleaner en GRIPWOOD Care aan. U hoeft u nu vijf jaar lang geen zorgen te maken over groene algen of schimmels.