Steigerhout impregneren

Wilt u uw steigerhout impregneren tegen schimmelvlekken en aanslag? Steigerhout is perfect materiaal om coole tuinmeubelen van te maken en heeft maar één nadeel: in vergelijking met teak- of hardhout is deze houtsoort erg zacht.

Vocht, schimmels en groene alg krijgen snel vat op de zachte, kwetsbare vezels van zachthout. Het steigerhout behandelen en impregneren is dan ook verstandig om zo snel mogelijk te doen. Gebruik nooit de hogedrukspuit bij het schoonspuiten van vervuild steigerhout. U beschadigt anders de houtvezels of spuit ze zelfs (gedeeltelijk) weg, zodat schimmels en algen alleen maar sneller en sterker terugkomen.

Waarom steigerhout impregneren met impregneermiddel?

Door steigerhout te behandelen met een goed impregneermiddel wordt het hout beschermd tegen invloeden van buitenaf en tevens de levensduur van het hout verlengd. Doordat vocht, vuil en micro-organismen zoals schimmels, algen EN zelfs UV-stralen geen vat meer hebben op het steigerhout wordt het verouderingsproces tegengegaan.

Steigerhout impregneren met de producten van GRIPWOOD

Wilt u uw meubelen moeiteloos jarenlang weerbaar maken tegen alg en schimmel? Dan bieden de producten van GRIPWOOD de uitkomst. GRIPWOOD werkt uitsluitend op basis van de nano coating technologie voor hout.

Stap 1: Gooi je houtolie weg; die beschermt maar kort en maakt je hout vet en vlekkerig.
Stap 2: Koop de producten van GRIPWOOD en maak je steigerhouten meubelen bijna moeiteloos jarenlang weerbaar tegen alg en schimmel.

GRIPWOOD Cleaner + GRIPWOOD Care reinigingsmiddelen

Met GRIPWOOD Cleaner en GRIPWOOD Care zijn je tuinmeubelen snel schoon, waterafstotend en minimaal twee jaar onzichtbaar beschermd tegen groene alg en schimmel.

Houd je van snel-sneller-snelst? Kies dan voor GRIPWOOD All-in-One en binnen no time kun je weer lekker chillen op schone meubelen. Nog vragen? Neem gerust contact op, wij helpen je graag verder!

Lees ook eens de volgende blogs: