HOUT PROTECTIEMIDDEL

Gripwood Care is een water- en olieafstotend houtprotectiemiddel dat ook toepasbaar is op kunststof. Het product maakt een chemische en fysische verbinding met het hout en is volledig dampdoorlatend en onzichtbaar. De gevormde laag bevat een UV-protectiefilter en beschermt oud én nieuw hout tegen mossen, algen en andere schimmels.

TOEPASSINGEN:

Gebruik Gripwood Care voor een nieuwe uitstraling en bescherming. Hout blijft langer in de originele staat en in conditie. GripWood Care is toe te passen op o.a. ongelakte houten tuinmeubels, tafels, plankieren, vlonders en terrassen. Let op! Nieuw hardhout is van nature oliehoudend. Behandel het hout daarom vooraf eerst met Gripwood Cleaner voor het verkrijgen van een goede impregnatie. Als u de reiniging met Gripwood Cleaner overslaat, is het raadzaam de natuurlijke sappen in het hout 2-3 maanden te laten uitlogen voordat u gaat werken met Gripwood Care.

STAPPENPLAN LANGDURIGE BESCHERMING MET GRIPWOOD CARE:

Stap 1: De ondergrond dient droog, gereinigd en vetvrij te zijn. Twijfelt u? Of gaat u werken met nieuw hardhout? Reinig dan altijd eerst met Gripwood Cleaner. Verwerking alleen bij droog weer en boven 5 graden Celsius.
Stap 2: Draag persoonlijke beschermingsmiddelen (adembescherming, bril en handschoenen) bij het aanbrengen met een lagedrukpomp. Bij aanbrengen met kwast of roller is adembescherming niet verplicht.
Stap 3: Breng de Gripwood Care aan. Gebruik hiervoor een lagedrukpomp, een brede kwast of een roller. Gripwood Care nooit vernevelen met hoge druk! Het product kan en mag licht schuimen. Zichtbare druppels vloeistof vermijden en meteen afvegen of opdeppen.
Stap 4: Voor optimale en langdurige protectie kan een tweede laag worden aangebracht. Laat dan wel de eerste laag circa 1 uur drogen.
Stap 5: De droogtijd van Gripwood Care is circa 30-60 minuten, afhankelijk van de temperatuur en de ondergrond. Het product heeft binnen ongeveer 24 uur volledig gereageerd. Gedurende deze droogtijd het oppervlak niet met water of olie belasten.
 

HOEVEEL GRIPWOOD CARE HEEFT U NODIG?

Het rendement van Gripwood Care is afhankelijk van de aanbrengmethode, de laagdikte en de absorptie-eigenschappen van het behandelde oppervlak. Ga uit van een gemiddeld verbruik van 1 liter per 8m² – 12 m² per verwerkingslaag.

MATERIAAL NA GEBRUIK REINIGEN

Maak alle gebruikte apparatuur en de kwasten of rollers meteen na gebruik schoon. Doe dit uitsluitend met water. Gebruik dus géén oplosmiddelen.