Maandelijkse Archieven: Mei 2020

 1. May 22, 2020

  Groene aanslag hout verwijderen

  Voor veel mensen is de groene aanslag op een houten terras, vlonder of steiger een terugkerend probleem. De groene aanslag maken uw hout lelijk en bovendien zorgt het voor gladheid. Het verwijderen van deze steeds terugkerende hardnekkige aanslag kost tijd en vaak ook nog eens behoorlijk veel geld. De gebruikele wijze van reinigen is een prima oplossing, maar dit is slechts van korte duur.

  Groene aanslag hout verwijderen; een klusje voor het voorjaar

  De mos- en algvorming is het sterkst tijdens de winterperiode. Logisch, want dan schijnt de zon minder vaak en zijn de dagen korter. De verschijning van algen en mossen is niet mooi en gevaarlijk. Groene aanslag komt op tuinmeubilair, tegels, vlonders en steigers die het hele jaar door zijn blootgesteld aan de buitenlucht. De ondergrond wordt gladder en de kans op uitglijden neemt toe. Omdat in het voorjaar iedereen weer graag buiten is, is het verwijderen van mossen

  Meer Lezen
 2. May 22, 2020

  Groene aanslag verwijderen

  Meer Lezen
 3. May 22, 2020

  Hardhout onderhouden

  Hardhout onderhouden? 

  Voor veel mensen is hardhout nog steeds de favoriete houtsoort voor meubelen en andere producten. De materiaalsoort hardhout wordt veelal gebruikt voor steigers, terrassen, vlonders en galerijen. Maar helaas moet ook hardhout onderhouden worden om aantasting te voorkomen. Gelukkig heeft hardhout al een goede oliebasis. Daardoor is het onderhoud van hardhout geen ingewikkelde klus. Zeker niet met het gebruik van GRIPWOOD.

  Wat is hardhout en waarom is bescherming essentieel?

  Hardhout is verzamelnaam van diverse  tropische houtsoorten met een hoge dichtheid, zoals bankirai, meranti, acacia, balau en dergelijke. Hardhout is gewend aan een klimaat met hogere vochtigheid, waardoor het hout wat extra onderhoud en bescherming nodig heeft.  Met het klimaat

  Meer Lezen
 4. May 22, 2020

  Hardhout onderhouden met impregnatiemiddelen

  Hardhout onderhouden met impregnatiemiddel? 

  Onbehandeld tropisch hardhout krijgt na verloop van tijd een zilvergrijze patina. Vindt u dat mooi? Nee, toch? Wilt u graag de originele kleur bewaren? Behandel één tot twee keer per jaar het hardhout met een impregnatiemiddel voor hout. Voor de meeste tropische houtsoorten zijn er oliën afgestemd op de specifieke eigenschappen en kleur van de soort. Benieuwd hoe u uw hardhout kunt impregneren en met welke middel? GRIPWOOD biedt de oplossing.

   

  Hardhout onderhouden om aantasting te voorkomen

  Hardhout is voor veel mensen nog steeds de favoriete houtsoort voor meubelen en andere producten. Hardhout wordt veelal gebruikt voor steigers, terrassen, vlonders en galerijen. Maar helaas heeft moet ook hardhout goed onderhouden worden om aantasting te voorkomen. Gelukkig heeft hardhout al

  Meer Lezen
 5. May 22, 2020

  Hout behandelen

  Hout is een prachtig natuurproduct, maar hout is ook gevoelig wanneer het onbeschermd wordt blootgesteld. Als universeel toepasbaar materiaal voor constructie en vormgeving speelt hout in bijna alle tijdperken een belangrijke rol en zal altijd een belangrijke rol blijven spelen. Wanneer je door de bossen loopt zie je hoe dood hout (zonder houtbescherming) onder invloed van vocht, schimmels, groene aanslag, zon en insecten door de natuur gerecycleerd wordt. Als u hout niet behandelt, wordt het zeer snel grijs en dat is precies wat u niet wilt. Hout behandelen zorgt voor houtbescherming buiten en is van essentieel belang voor de levensduur van hout.

  Welke houtsoorten zijn onbehandeld te gebruiken?

  In principe geldt dat hoe duurzamer het hout, hoe langer het hout onbehandeld goed blijft in de buitenlucht.  De volgende houtsoorten zijn ook onbehandeld te gebruiken:

  Meer Lezen
 6. May 22, 2020

  Hout beschermen tegen algen

  Hout is een prachtig product en wordt al vele jaren gebruikt voor het maken van allerlei producten. Omdat hout een natuurproduct is, is het belangrijk om het hout goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht, koude, warmte, bacteriën en schimmels. Door de open structuur van hout kunnen algen, schimmels en bacteriën namelijk snel in en op het hout gaan zitten, waardoor het oppervlak heel glad wordt en een kortere levensduur heeft. Daarnaast kan het hout er ook nog eens vies uit gaan zien. GRIPWOOD biedt de oplossing voor dit probleem en bespaart u

  Meer Lezen
 7. May 22, 2020

  Houtbescherming buiten

  Hout is een prachtig natuurproduct, maar constructies in hout zijn echter beperkt houdbaar wanneer ze onbeschermd worden blootgesteld. Hout kan aangetast worden door vocht, blauwschimmel, rot en insecten. Ook de kleur kan veranderen door weersinvloeden zoals zon, regen en sneeuw. Er is geen ander materiaal dat zo veelzijdig is als hout.  Houtbescherming buiten is van belang tegen onder andere zon, vochtigheid en temperatuurschommelingen. Als universeel toepasbaar materiaal voor constructie en vormgeving speelt hout in bijna alle tijdperken een belangrijke rol. Houtbescherming voor buiten is tevens belangrijk voor een lange levensduur van uw tuinmeubelen, terras, vlonder of steiger.

  Dood hout in de bossen

  Wanneer u door de bossen loopt ziet u hoe dood hout (zonder bescherming) onder invloed van vocht, schimmels, zon en insecten door de natuur gerecycleerd wordt. De producten van GRIPWOOD bevatten

  Meer Lezen
 8. May 22, 2020

  Mos verwijderen

  Mosvorming in de voor-of achtertuin is een terugkerend probleem voor veel mensen en is vaak helemaal niet gewenst. Mos vormt een dikke laag groene aanslag en regenwater blijft in het mos hangen waardoor het gras verdroogt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om mos te verwijderen. GRIPWOOD heeft producten in het assortiment waardoor uw tuin minimaal 2 jaar mos vrij is. Mos verwijderen doet u met één van de producten van GRIPWOOD.

  Mos in de tuin?

  Mos in de tuin kan verschillende oorzaken hebben:

  1. Er zijn schaduwplaatsen door bomen en planten of tuinmeubelen. Mos ontstaat, net zoals groene algen, op donkere en vochtige plaatsen. Gras is niet goed bestand tegen weinig zonlicht en nattigheid, dus verdwijnt gras en komt er nieuw mos voor in de plaats.
  2. Het gras te kort maaien in het najaar kan een andere reden zijn. Hierdoor verdwijnt het vitale b
  Meer Lezen

Voor al uw vragen, bel met een van onze specialisten

BEL ONS: 085-4014110