Hout beschermen tegen algen en weersinvloeden

Hout is een prachtig product en wordt al vele jaren gebruikt voor het maken van allerlei producten. Omdat hout een natuurproduct is, is het belangrijk om het hout goed te beschermen tegen algen en invloeden van buitenaf, zoals vocht, koude, warmte, bacteriën en schimmels.

Door de open structuur van hout kunnen algen, schimmels en bacteriën namelijk snel in en op het hout gaan zitten, waardoor het oppervlak heel glad wordt en een kortere levensduur heeft. Daarnaast kan het hout er ook nog eens vies uit gaan zien. GRIPWOOD biedt de oplossing voor dit probleem en bespaart u ook nog eens tijd.

Aantasting van hout

Hout kan op verschillende manieren aangetast worden; door mechanische belasting, temperatuur, zon, vocht, schimmels en insecten. Niet elke soort aantasting is schadelijk, maar aandacht voor de zorg van hout voorkomt dit. Er zijn verschillende manieren om hout te beschermen tegen al deze invloeden. Vaak wordt het hout onnodig met giftige stoffen behandeld.

Wanneer u de juiste houtsoort kiest voor de juiste toepassing in de juiste constructie, dan heeft u garantie op een lange levensduur van uw hout en voorkomt u chemisch afval op termijn. Gezondheid en milieu zijn hierbij belangrijk.

Groene aanslag op hout en tegels; een terugkerende ergernis

Voor veel huizenbezitters is de groene aanslag op het terras of in de tuin een steeds terugkerende ergernis.  Het verwijderen van terugkerende groene aanslag op hout of steen kost tijd en vaak ook nog een behoorlijk veel geld.

Houtbeschermen tegen alg met GRIPWOOD

De grote veroorzakers van houtaantasting zijn algen en algengroei. Dat zijn kleine plantjes met een ondiepe hechting. Mos is weer wat anders; meestal is dat wat groter en kunnen zelfs stengeltjes en blaadjes hebben. Plekken zoals het terras, vlonder en steiger worden in de wintermaanden vochtig. Bovendien komt er weinig zon waardoor deze plekken structureel last kunnen hebben van algen en algengroei. De gebruikelijke wijze van reinigen zoals groene aanslag verwijderen met HG is een korte termijn oplossing die je een paar keer per jaar moet herhalen, omdat je anders hetzelfde effect terug krijgt. Algen verwijderen? Probeer dan één van de anti algproducten van GRIPWOOD.

Hout beschermen tegen weersinvloeden

Met de anti algmiddelen en impregnatiemiddelen van GRIPWOOD bent u verlost van deze problemen en kunt u uw hout beschermen tegen algen, bacteriën en schimmels. Om de houten oppervlakten te kunnen behandelen met Care, dient u eerst GRIPWOOD Cleaner toe te passen d.m.v. handmatig reinigen.  GRIPWOOD CARE is een hout impregnatiemiddel dat uw hout kan beschermen met anti-algen, anti-schimmel-, anti-bacterie- en UV-blokkerende toevoegingen.

Hout beschermen en uitstraling van product behouden

Wilt u uw hardhout onderhoudengroene aanslag voorkomen, uw hout beschermen tegen algen, maar toch de uitstraling van het product behouden? Wilt u genieten van uw hout dat minimaal twee jaar onderhoudsvrij is? Bestel dan GRIPWOOD.