Gaat u Gripwood Cleaner toepassen? Volg dan onderstaand stappenplan voor het beste resultaat. Voer om uw kleurechtheid van uw hout te checken voordat u start met schoonmaken altijd eerst een kleine test uit op een onopvallende plaats. Gripwood Cleaner kan onder alle weersomstandigheden boven 5 graden Celsius worden aangebracht.

Stappenplan reiniging met Gripwood Cleaner:

Stap 1: Veeg het te behandelen oppervlak altijd eerst even schoon, zodat er geen losse vuilresten meer op liggen. Zo kan Gripwood Cleaner optimaal zijn werking doen.
Stap 2: Sproei het te reinigen oppervlak eerst nat met water en breng pas daarna de reiniger aan.
  • Het gebied rondom het houten terras is dan ook vochtig en dat helpt bij het beschermen van planten en gras.
  • Bij vochtig hout blijft de Cleaner beter op zijn plaats zitten voor een optimale werking en het beste resultaat. Door het vochtig te maken, dringt de cleaner bovendien minder snel in het hout. Dat voorkomt eventueel witte uitslag.
  • Door het te besproeien met water koelt het hout af, zodat de Cleaner minder snel zal uitdrogen. Dit is vooral belangrijk op een warme dag!
Stap 3: Breng nu de Gripwood Cleaner aan. Dat lukt het best met een planten- of tuinspuit, een brede kwast of een roller. Borstel het bewerkte oppervlak na het aanbrengen van de cleaner stevig in met de speciale Gripwood Bezem. Borstel de cleaner gedurende korte tijd in, maar voorkom wel dat het product helemaal opdroogt. Is dat toch gebeurd? Besproei het oppervlak dan opnieuw met water of breng een nieuwe laag aan. Voor zware vervuiling met schimmelvlekken is soms een tweede behandeling nodig.
Stap 4: Spuit nu het oppervlak met zo weinig mogelijk druk goed af. Er moet genoeg druk zijn om het verweerde hout te verwijderen, maar teveel druk beschadigt de houtvezels. Spuit altijd in de richting van de houtnerf en gebruik nooit een roterende spuitkop. Deze kan het hout beschadigen.
Stap 5: Laat het hout nu eerst 24 uur goed drogen, voordat u er het water- en olieafstotende product Gripwood Care of All-in 1 op aanbrengt. Is er witte uitslag zichtbaar? Maak het oppervlak dan nóg eens schoon met de Cleaner. De toplaag van het hout is dan nog niet goed genoeg schoongemaakt of goed genoeg verwijderd.